Veelgestelde vragen

Kan ik het spel een keer uitproberen?

Dat kan zeker! We komen graag langs om het spel met jullie te spelen. Een van ons is dan spelleider. Daardoor kun je zelf ontdekken wat de OpWaardeerVragen voor je doen. Je ervaart meteen hoe je met het spel makkelijk positieve energie genereert in groepen en uitnodigt tot samenwerking. En we geven je handvatten waarmee je als spelleider nog meer uit je OpWaardeerGesprekken haalt.

Heb je interesse?

We spreken graag een OpWaardeerSessie met je af!

 • Spelleiders: Letty Wessels en/of Hanny Post
 • Locatie: in overleg
 • Tijdsduur: ongeveer 2,5 uur
 • Heb je interesse? Neem voor een aanbod op maat vrijblijvend contact op met Hanny Post via hanny@opwaardeerspel.nl.

Wat zit er allemaal in het doosje?

 • 41 opwaardeerkaarten
 • 14 themakaarten (+ 3 blanco kaarten voor je eigen thema‚Äôs)
 • 12 situatiekaarten (+ 3 blanco kaarten voor je eigen situaties)
 • 6 tipkaarten
 • 6 doorvraagkaarten
 • 1 snelstartkaart met korte speluitleg
 • Instructieboekje met handleiding en achtergrondinformatie voor de spelleider

Wat betaal ik voor de verzending?

De verzendkosten krijg je van ons kado! Bestel zo weinig of zo veel spellen als je wilt. Het verzenden kost niets extra.


Hoe werkt het spel?

Groepsgrootte
Je kunt het OpWaardeerSpel spelen met twee of meer spelers. Het maximum is ongeveer twaalf personen. Splits een grote groep eventueel in kleinere groepen met elk een eigen set kaarten.

Voorbereiding
Haal alle kaarten uit de verpakking en leg de Tip- en Vragenkaarten apart.
Maak aparte stapels van de Situatiekaarten, Themakaarten en Opwaardeerkaarten.
Schud de kaarten en leg de stapels in bovenstaande volgorde met de achterzijde omhoog.
Geef iedere speler een Tip- en Vragenkaart.
Bepaal wie begint.

Spelverloop
Degene die de beurt heeft, pakt achtereenvolgens de bovenste Situatiekaart, Themakaart en Opwaardeerkaart van de stapel en leest deze hardop voor. Kijk welke concrete gebeurtenis je te binnen schiet als je de Situatiekaart en de Themakaart vertaalt naar je eigen werkomgeving. Beantwoord de vraag van de Opwaardeerkaart met die gebeurtenis in gedachten.
De medespelers zijn stil als degene met de beurt aan het vertellen is. Heeft iemand een vraag of een tip, dan kan hij of zij dat laten zien door de Vragenkaart of de Tipkaart voor zich op tafel te leggen. De persoon die de beurt heeft, bepaalt of en van wie hij of zij een vraag of tip wil krijgen.
Als degene die de beurt heeft klaar is, neemt iedereen de Vragenkaart en Tipkaart weer terug en gaan de drie andere kaarten onderop de stapels. De beurt draait met de klok mee door.
Het spel stopt als iedereen het afgesproken aantal keren de beurt heeft gehad, als de fut eruit is, of als de tijd voorbij is.

Varianten
In het boekje bij het spel vind je meer varianten en achtergrondinformatie over het spel.


Ik wil een ervaring delen, waar kan ik terecht?

Waarderende reacties kun je kwijt op de Facebook pagina van het OpWaardeerSpel. We worden bijvoorbeeld heel blij van tips waar andere spelers en spelleiders hun voordeel mee kunnen doen, goede ervaringen met het spel en waardevolle resultaten van het spelen. Ook opbouwende kritiek is natuurlijk van harte welkom.

Heb je een ervaring die niet geschikt is om te delen met de rest van de wereld, stuur dan liever een mailtje naar een van ons persoonlijk. Je vindt onze contactgegevens bij Over de makers.